Welke zakelijke internetverbinding past bij mij?

zakelijke internetverbinding

Toe aan een snellere en stabielere zakelijke internetverbinding? Die kun je niet zomaar even uitkiezen. Er zijn talloze verschillende snelheden, technologieën en extra diensten die je kunt afnemen. Zie jij door de bomen het bos nog? Met deze vragen structureer je je zoektocht naar de beste internetverbinding voor jouw bedrijf.

 

Hoe snel moet mijn verbinding zijn?

Ieder bedrijf werkt anders. Dat moet je altijd in je achterhoofd houden bij het kiezen van een nieuwe zakelijke internetverbinding. Er zijn namelijk talloze factoren die bepalen wat je ideale internetsnelheid en verbindingstype is. Stel jezelf de volgende vragen:

 

- Hoeveel collega’s werken op kantoor en hoeveel werken thuis?

- Hoeveel smartphones, tablets en smart devices zijn verbonden met het netwerk?

-Werken we in de cloud? Met grote bestanden of databases?

- (Video)bellen we veel?

 

Dit heeft allemaal invloed op je keuze, en er zijn nog veel meer zaken die mee kunnen spelen. Er is dus niet één makkelijke manier om een goede snelheid te bepalen – het grote plaatje is belangrijk.

 

Wat voor soort verbinding past bij mij?

Er zijn op dit moment twee soorten verbindingen in Nederland die vanuit KPN worden geleverd: DSL en glasvezel. Deze hebben invloed op meer dan alleen internetsnelheid – ze hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen.

 

DSL is vrijwel overal beschikbaar, maar is qua snelheid afhankelijk van je locatie. Doorgaans biedt DSL genoeg snelheid voor een klein kantoor waar videocalls en grote bestanden niet al te gebruikelijk zijn. KPN investeert in het aanpassen van de wijkcentrale. Op die manier zorgen ze er voor dat er onder andere door pairbonding steeds hogere snelheden leverbaar op basis van (B)VDSL tot wel 200 Mbps / 60 Mbps. Daardoor wordt DSL ook voor grotere kantoren bruikbaar.

 

Glasvezel is de snelste en stabielste verbinding en vrijwel overal beschikbaar. Een belangrijk bijkomend voordeel is dat download- en uploadsnelheden symmetrisch zijn: beide zijn even snel. Dit is erg nuttig als je veel bestanden met je klanten deelt of naar de cloud uploadt. KPN investeert veel in glasvezel om nog hogere snelheden tegen lagere kosten te realiseren. Daarnaast rollen ze ook versneld FttH uit om ook steeds meer bedrijventerreinen aan te kunnen laten sluiten op glasvezel.

 

 

Heb ik een extra beveiligde verbinding nodig?

Natuurlijk moeten alle gegevens van je bedrijf en je klanten veilig zijn. Een VPN-verbinding voor collega’s die thuis of op een andere locatie werken is dan ook altijd verstandig. Wil je nog zekerder zijn van je zaak? Dan is een gesloten infrastructuur ook het overwegen waard. Met producten als KPN Private Line en Dark Fiber zijn je bestanden volledig afgesloten van de buitenwereld en is je verbinding bovendien extra stabiel door gegarandeerde capaciteit.

 

Meer weten?

Wil je altijd een snelle en betrouwbare internetverbinding op kantoor? En daarbij niet te veel betalen? Met onze maatgerichte aanpak regelen we dat voor jou. Als KPN Platina Business Partner weet je bovendien zeker dat we altijd klaarstaan om te helpen. Neem vandaag nog contact op voor persoonlijk advies.