De Moderne Werkplek – Waarom gebruiksgemak centraal zou moeten staan

moderne werkplek

Weet je wat het belangrijkste onderdeel is van de Moderne Werkplek? Techniek is inderdaad belangrijk, maar gebruiksgemak is leidend. Immers, hoe meer gebruiksgemak, hoe beter de productiviteit. Er zijn veel manieren waarop je dat kunt bereiken. We delen er een aantal met je, en de voordelen die ze opleveren voor organisatie en collega’s.

 

Altijd en overal aan de slag

We werken steeds flexibeler, waardoor onze eisen rondom de werkplek eveneens veranderen. Ook thuis of op flexplekken moeten je collega’s zorgeloos aan de slag kunnen. Daarvoor hebben zij enerzijds de juiste tools nodig en anderzijds de zekerheid dat deze tools altijd up-to-date en veilig in gebruik zijn. De juiste combinatie doet wonderen voor de productiviteit. Een aantal voorbeelden:

 

1. Overal productief met de juiste apps

Flexibel werken kan alleen als collega’s overal productief kunnen zijn. Apps maken dat mogelijk. Populair zijn de Office 365-apps, die collega’s overal de vertrouwde Office-functionaliteit bieden op ieder device. Apps als Microsoft Teams maken online samenwerken veel eenvoudiger, waardoor teams werkelijk op iedere locatie meters kunnen maken. Ideale tools waarmee de dienstverlening in iedere situatie optimaal blijft.

 

2. Verzekerd van functionaliteit door automatische updates

IT moet niet alleen makkelijk in gebruik zijn, maar ook gemakkelijk in gebruik blijven. Updates zijn dan noodzakelijk. We kunnen ons echter voorstellen dat je daar zelf niet altijd de tijd en specialistische kennis voor hebt. Met oplossingen als Microsoft 365 of KPN EEN hoeft dat ook niet. Deze oplossingen worden namelijk op afstand geüpdatet, waardoor je collega’s altijd werken met de laatste functionaliteiten en veiligheidsupdates. Scheelt jou veel werk, en je collega’s werken zonder beperkingen en met het grootste gemak door.

 

3. Bereikbaarder door telefonie in de cloud

Productiviteit is één, communicatie is twee. Vanzelfsprekend wil je altijd bereikbaar zijn voor je klanten en collega’s, ook buiten kantoor. Onze tip: kies voor telefonie in de cloud, bijvoorbeeld via KPN EEN. Met deze oplossing zijn collega’s bereikbaar op één nummer voor vast en mobiel. Ook richt je hiermee je communicatie nog klantgerichter in, bijvoorbeeld via doorschakelingen. Je hoeft niet meer bang te zijn dat je een oproep mist, of dat klanten je niet goed kunnen bereiken.

 

4. Geen zorgen om je data met de juiste security

Ook buiten kantoor moet je zakelijke data goed beveiligd zijn. Neem de data op de smartphones van je collega’s. Hoe beveilig je die mobiele toestellen nu eigenlijk? Mobile device management biedt het antwoord. Apps updaten, securityupdates uitrollen en instellingen wijzigen; het zijn slechts enkele mogelijkheden waarmee jij toestellen op afstand up-to-date houdt. Zo blijven je collega zorgeloos werken met hun smartphone.

 

Meer weten?

Je collega’s zo makkelijk mogelijk laten werken? Neem geen genoegen met minder en neem vandaag nog contact met ons op. Samen met jou komen we tot een Moderne Werkplek op maat. Zo maak je de vertaalslag naar de zakelijke praktijk vandaag en blijft je dienstverlening optimaal wendbaar.