De moderne werkplek

moderne werkplek

De moderne werkplek ‒ wat is het, en waarom is het belangrijk?

Mede door de toegenomen noodzaak tot thuiswerken is flexibel werken de nieuwe zakelijke norm. Door het belang van mobiliteit worden werkplekken steeds meer op maat ingevuld. De moderne werkplek biedt veel voordeel voor organisaties en collega’s. We vertellen graag meer over wat de moderne werkplek precies is en de voordelen die het biedt.

 

 

Accent op mobiliteit

Hoe ziet zo’n moderne werkplek er concreet uit? Geen vaste pc’s of logge bureautelefoons, maar laptops en smartphones. En natuurlijk verloopt alles via cloudoplossingen, die op afstand up-to-date worden gehouden door de leverancier. De moderne werkplek maakt locatieonafhankelijke productiviteit, bereikbaarheid en beheer mogelijk. Het gevolg: een verbeterde dienstverlening en meer tevreden klanten.

 

 

Hoofdrol voor de cloud

Het fundament van de moderne werkplek wordt gevormd door de cloud. Denk aan oplossingen zoals KPN EEN en Microsoft 365, of complete cloudwerkplekken op basis van Microsoft 365 Business. Uw collega’s beschikken hiermee over de juiste apps en bestanden om overal te kunnen werken. Goed voor de productiviteit én het werkplezier van uw collega’s.

 

 

Betere werk-privébalans

Wist u dat de moderne werkplek ook enthousiast ontvangen wordt door uw collega’s? Onnodig woon-werkverkeer komt bijvoorbeeld te vervallen. Dat betekent minder file, minder verloren uren, minder frustraties en minder reiskosten voor de organisatie. Collega’s die thuiswerken ervaren bijvoorbeeld een veel betere afstemming van zakelijke en privézaken. Ook daardoor wordt stress verminderd en het werkplezier en de productiviteit verbeterd.

 

 

Mogelijkheden tot maatwerk

Moderne werkplekken kunnen ook als dienst worden ingericht, waardoor nog meer voordelen ontstaan. U neemt dan werkplekken tegen vaste maandelijkse kosten af. Dat maakt het eenvoudiger maatwerk toe te passen. Ook het beheer en de beveiliging van werkplekken kan hierbij worden ingeregeld, zonder dat u daar zelf iets voor hoeft te doen. Uw collega’s werken daardoor met passende tools, terwijl u zich kunt richten op belangrijkere hoofdzaken.

 

 

Snel overstappen met Guide-IT

Wilt u uw collega’s ook van al deze voordelen laten profiteren? Wij maken samen met u de vertaalslag. Dat doen we op basis van maatgericht advies en oplossingen van toonaangevende leveranciers. Wij horen graag hoe we u mogen helpen.