Hybride werken in 2022 – dit zijn de belangrijkste ins en outs

hybride werkplek

Deels op kantoor, en deels thuis werken; hybride werken is de nieuwe norm binnen veel bedrijven. Dat vraagt om een werkplek die in alle scenario’s meerwaarde biedt. En dat geldt niet alleen voor de thuiswerkplek. Ook het kantoor zelf verandert mee. We belichten graag een aantal kenmerken van de hybride werkplek anno 2022 en de voordelen ervan voor je organisatie en dienstverlening.

Win-win voor organisaties en collega’s

Hybride werken combineert de sterke punten van thuiswerken en werken op kantoor. Thuiswerken zorgt voor een betere werk-privébalans op, terwijl werken op kantoor goed is voor het sociale contact en binding voor de organisatie. Het succes daarvan zit hem in de invulling. Een aantal kenmerken van de hybride werkplek van vandaag.

Microsoft 365 – de complete en gebruiksvriendelijke werkplekoplossing

Microsoft 365 is een van de populairste totaaloplossingen voor de hybride werkplek. Alles wat je collega’s nodig hebben voor hun productiviteit, bereikbaarheid en samenwerkingen is voorhanden. Denk aan Office-apps zoals Word, Excel en PowerPoint en de samenwerkingstool Microsoft Teams. Je collega’s werken altijd met de laatste functionaliteiten en security, doordat deze apps automatisch geüpdatet worden. Overal werken wordt zo wel héél erg makkelijk.

Overal bereikbaar met slimme telefonieoplossingen

Productiviteit is één, bereikbaarheid is twee. Afstand is allang geen belemmering meer voor je klantcontact. Neem bijvoorbeeld vast-mobielintegratie, waarmee je ook op je mobiele telefoon bereikbaar bent op je vaste nummer. Cloudtelefonie breidt de mogelijkheden uit met functionaliteiten die je telefonie slimmer inrichten. Denk aan doorverbindingen en presence information, waarmee je zicht hebt op de bereikbaarheid van je collega’s. Zo kun je klanten en collega’s altijd te woord staan.

Veilig werken door up-to-date security

Cybercrime, zoals phishing en ransomware, neemt nog altijd toe. Laptops en smartphones kunnen bovendien verloren raken. Daarom blijft up-to-date security belangrijk. Daar zijn veel verschillende oplossingen voor. Microsoft 365 biedt talloze securitytoepassingen die automatisch worden geüpdatet. Denk aan e-mailsecurity en malwarebescherming. Ook voor het beveiligen van mobiele apparaten is er een passende oplossing: mobile device management. Zo blijft jouw data in iedere situatie sterk beveiligd, en voorkom je datalekken.

Het kantoor als plek voor socializing

Hybride werken betekent niet dat het vaste kantoor nutteloos is. Voor het sociale contact en het werkplezier is het belangrijk dat collega’s elkaar ook ‘in het echt’ kunnen zien. Het verdwijnen van vaste kantoorplekken is een uitgelezen kans om van het kantoor een ontmoetingsplek te maken waar samenwerkingen en informeel contact centraal staan. De positieve impuls die dit geeft aan het werkplezier en binding met de organisatie mag niet worden onderschat.

Ook alles uit hybride werken halen?

Wil jij ook alle voordelen van hybride werken zelf kunnen ervaren? Wij maken de juiste vertaalslag en zorgen ervoor dat je in één keer goed van start gaat. Je profiteert van maatgericht advies en toonaangevende oplossingen die in dienst staan van jouw organisatie. Niet alleen vandaag, maar ook morgen.