iPhone 7 nu te bestellen bij Guide-ITZoals verwacht, heeft Apple onlangs de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus aangekondigd. De toestellen zijn water- en stofbestendig en de camera´s en de batterijduur zijn sterk verbeterd.
Net als zijn voorgangers is de iPhone 7 een 4,7 inch-telefoon en de iPhone 7 Plus een 5,5 inch-toestel. Hoewel het ontwerp niet wezenlijk is veranderd, hebben de toestellen wel een aantal in het oog springende vernieuwingen, die overigens bijna allemaal al waren uitgelekt.
Verbeterde camera´s
De nieuwe iPhones zijn water- en stofbestendig. De camera van de iPhone 7 heeft een grotere lens gekregen. De 12 megapixel-camera heeft een verbeterde processor om nog sneller betere foto´s te maken. De camera aan de voorkant (7 megapixel) is nog beter geschikt voor videobellen of voor het maken van selfies en beschikt over automatische beeldstabilisatie. De iPhone 7 Plus heeft een dubbele camera, voorzien van een groothoeklens en een telefotolens. De iPhone 7 Plus onderscheidt zich bovendien door de sterk verbeterde batterijtijd.
Informatie binnen handbereik
Verder valt op dat de homeknop niet meer wordt ingedrukt, maar feedback geeft via trillingen. Dit is vergelijkbaar met de functie Force Touch die op de nieuwste MacBooks te vinden is. De 3,5mm-koptelefoonaansluiting is afgeschaft. De fabrikant levert EarPods met Lightning-aansluiting mee. Ook andere fabrikanten zullen deze oordoppen gaan leveren. Ook een verloopstuk voor 3,5mm-oordoppen wordt meegeleverd. Onder de naam AirPods heeft Apple draadloze oordoppen aangekondigd die met Bluetooth werken.
Nieuw in iOS 10
Tijdens de presentatie werden ook de nieuwe functies van iOS 10 getoond. Het besturingssysteem voor de iPhone en iPad was al eerder dit jaar aangekondigd. De belangrijkste verbeteringen in iOS 10:
– Het lockscreen wordt direct zichtbaar zodra je de toestel aanraakt. Ook de notificaties op het lockscreen bieden meer mogelijkheden, onder meer met toestellen die 3D Touch ondersteunen.
– Spraakassistent Siri is verbeterd en wordt ook geïntegreerd met apps van derden.
– Het toetsenbord is verbeterd en kan betere suggesties doen over de te typen tekst.
– De kaartendienst Maps is grondig aangepast en kan nu ook door derde partijen worden gebruikt.
– De telefoonapplicatie biedt de mogelijkheid voor transcriptie van voicemailberichten. Of dit in het Nederlands gaat werken, is nog onbekend.