KPN schakelt koperverbindingen uit – stap over op glasvezel

Blauwe computer kabels

Wat betekent de uitfasering voor mij?

KPN gaat koperverbindingen stap voor stap uitzetten. Dit gebeurt alleen in gebieden waar glasvezel kan worden geleverd. Dat zijn er steeds meer. Dat betekent dat je, afhankelijk van je locatie, op den duur niet meer van je diensten op het kopernetwerk gebruik kunt maken. Gebruik je nog koperdiensten via Guide-IT, zoals VPN op basis van koper of KPN EEN MKB via koper, we nemen contact met u op om de alternatieven te bespreken. Ook ontvang je van ons een voorstel voor de migratie naar glasvezel. We zorgen dat we u online houden. Toch is het goed om alvast op de hoogte te zijn van deze veranderingen.    

 

Waarom koperverbindingen niet meer van deze tijd zijn

Koperaansluitingen zijn op hun retour. Het is nu al niet meer mogelijk om nieuwe verbindingen aan te leggen, of bestaande verbindingen uit te breiden. Iedere upgrade nu is dus een stap naar glasvezel. 

 

Alle ondersteuning voor koperverbindingen in gebieden waar glasvezel ligt eindigen. De reden is dat koperverbindingen niet langer aansluiten bij de hoeveelheid data en mobiele toestellen die we gebruiken. De techniek stamt uit de tijd waarin onze digitale behoeften nog niet zo groot waren als nu; tijd om afscheid te nemen van deze verbinding. 

 

Glasvezel – de toekomstbestendige verbinding

Waar koper de verbinding is van gisteren, is glasvezel de verbinding van vandaag én morgen; de techniek is tientallen malen sneller dan de koperverbinding. Ook de bandbreedte is veel ruimer; daardoor is razendsnel online multitasken met veel apparaten tegelijk geen enkel probleem. Koperverbindingen zijn daar simpelweg niet voor gemaakt. De snelheid van glasvezel is bovendien niet afhankelijk van de wijkcentrale; iets wat bij koperverbindingen wel het geval is. De up- en downloadsnelheid ligt bij glasvezel bovendien altijd gelijk, wat koper ook niet kan bieden.

 

Betrouwbaarder, stabieler, sneller

Organisaties maken steeds vaker gebruik van digitale diensten. Denk aan online werkplekken, apps en hosted telefonie. Om productief en bereikbaar te blijven is stabiel internet belangrijk. Glasvezel biedt je die zekerheid. Zelfs als je met een groot aantal gebruikers tegelijk verbonden bent, blijft je snelheid stabiel. Zo werk je lekker door en zetten storingen geen rem op je dienstverlening.

 

Waarom overstappen nu al loont

Want waarom zou je wachten? Als je nu overstapt, profiteer je direct van alle voordelen die glasvezel biedt. Al je diensten blijven gewoon beschikbaar, dus waarom zou je jezelf nog allerlei onnodige beperkingen opleggen? Stap je nu af van je koperverbinding, dan migreer je automatisch naar glasvezel.

 

Makkelijk overstappen met Guide-IT

Een verandering als deze brengt vragen met zich mee. Daarvoor kun je natuurlijk bij ons terecht.
Als KPN Excellence Business Partner ondersteunen wij je van a tot z, zodat je op tijd bent voorbereid. Vanzelfsprekend helpen wij je ook met de overstap naar glasvezel. We horen graag van je.