Waarom u niet meer zonder SaaS kunt

saas

Waarom u niet meer zonder SaaS kunt

Om uw collega’s ook thuis zorgeloos te laten werken is de juiste hardware natuurlijk belangrijk, maar sterke security is dat net evengoed. Ransomware, spyware en phishing kunnen immers schadelijk zijn voor de productiviteit en de dienstverlening. Met SaaS (Security-as-a-Service), ofwel het uitbesteden van security, heeft u een stuk minder zorgen over online dreigingen.

 

 

Sterke security belangrijker dan ooit

Security is altijd al een van de meer ingewikkelde IT-werkzaamheden geweest. Het aantal dreigingen groeit al jaren en wordt steeds diverser. Cybercriminelen gebruiken vaker inventievere technieken om dreigingen zo onopvallend mogelijk te maken. En collega’s kunnen thuis een stuk minder veilig werken dan op kantoor. Al deze zaken verhogen het risico op incidenten.

 

 

Waarom security steeds vaker wordt uitbesteed 

Het zelf bijhouden van security kost steeds meer tijd, kennis en geld. Het is iets waar u niet aan ontkomt; zeker op securitygebied betekent stilstand achteruitgang. Toch zit u niet te wachten op tijdrovende werkzaamheden en kostbare investeringen. Daarom wordt het uitbesteden van security steeds populairder. Dit staat beter bekend als Security-as-a-Service (SaaS).

 

 

Zo maakt SaaS het u makkelijker

Bij SaaS hoeft u uzelf niet meer bezig te houden met security. In plaats daarvan nemen wij deze werkzaamheden van u over. Op afstand wordt uw hele IT 24x7 continu gemonitord en preventief veilig gehouden. Alle werkzaamheden die daarbij horen worden maatgericht en op afstand uitgevoerd. Daar merkt u zelf helemaal niets van, behalve dan dat u een stuk zorgelozer werkt. Voor Security-as-a-Service betaalt u een vast maandelijks bedrag.

 

 

Bespaar veel tijd en geld 

Het grootste voordeel van SaaS is dat u er ontzettend veel tijd mee bespaart. U hoeft niet meer te investeren in kostbare kennis, of ingewikkelde beveiligingstaken zelf uit te voeren. Bovendien loopt u nooit meer achter de feiten aan als gevolg van achterstallig onderhoud. In plaats daarvan beschikt u dag en nacht over professionele security en de laatste securityupdates. Een erg prettige gedachte; u kunt zich zorgeloos richten op uw kerntaken, zonder dat online dreigingen u tegenhouden.

 

 

Goed signaal naar uw klant

Met SaaS laat u zien dat u security serieus neemt. U heeft immers stappen genomen om uw security zo professioneel mogelijk in te richten. U loopt bovendien in de pas met de GDPR, de wettelijke richtlijnen voor databeveiliging en privacy. Dat is erg belangrijk in een tijd waarin dataverwerking onder een vergrootglas ligt. U geeft hiermee een goed signaal af naar uw klant. Dat draagt weer bij aan een sterker klantcontact en dienstverlening in het algemeen.

 

 

Meer weten?

Moderne security beschermt u en houdt uw dienstverlening wendbaar en flexibel. Wilt u ook profiteren van het gemak en de kostenvoordelen? Neem in dat geval contact op met onze specialisten. Dan zorgen wij ervoor dat u zich om uw security geen zorgen meer hoeft te maken.