Zakelijke smartphones ook veilig privé gebruiken? MDM maakt het mogelijk

Zakelijke smartphones

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor zakelijke smartphones ook privé in te zetten. Dat wordt bijvoorbeeld vaak gedaan als secundaire arbeidsvoorwaarde. Uiteraard mag dat niet ten koste gaan van de security. Hoe behoud je daar als beheerder nou de controle over? Ons antwoord: met Mobile Device Management (MDM). Wij vertellen je graag hoe dat precies werkt en wat de voordelen zijn.

 

Organisaties kiezen vaker voor ‘as-a-Service’

Tegenwoordig is het niet heel gebruikelijk meer dat organisaties forse investeringen doen in de aanschaf van smartphones. De kosten zijn immers hoog, en als medewerkers vertrekken blijven devices vaak ongebruikt rondslingeren. Daarom worden smartphones steeds vaker via een ‘Device-as-a-Service’ (DaaS)-model afgenomen. Tegen een vast bedrag per maand per werkplek beschikken organisaties over de juiste toestellen, inclusief beheer en onderhoud.

 

Makkelijker werken door maatwerk

Ook in het kader van productiviteit biedt Device-as-a-Service veel meerwaarde. Door het flexibele kostenmodel kunnen organisaties hun collega’s sneller voorzien van maatwerk. Collega’s die werken met toestellen die bij hen passen werken sneller, gemakkelijker en veiliger. Het maakt het inzetten van zakelijke smartphones voor privégebruik ook laagdrempeliger. Een voorwaarde is wel dat het toestelgebruik op afstand kan worden gereguleerd. En daar komt MDM om de hoek kijken.

 

MDM – allesomvattend toestelbeheer op afstand

Even een korte opfriscursus. Want wat is MDM ook alweer precies? Via MDM kun je alle toestellen in je bedrijf tegelijk op afstand beheren. Denk aan het pushen van instellingen, apps, securityupdates en andere belangrijke zaken voor de productiviteit. Makkelijk, overzichtelijk én tijdbesparend. Doordat alle toestellen over dezelfde updates beschikken, verminder je het risico op zwakke schakels in je security. Dat draagt sterk bij aan de dataveiligheid en waarborgt gebruiksgemak.

 

Zo maak je toestellen geschikt voor privégebruik

Zakelijke toestellen voor privégebruik geschikt maken doe je via containering. Hiermee maak je een gescheiden werkomgeving aan op je toestel. Deze omgeving is extra sterk beveiligd en bevat alle apps, data en instellingen die nodig zijn voor je werk. Die bestanden staan compleet gescheiden van privé-apps en data, die zich buiten deze container bevinden. De IT-beheerder kan de container op afstand updaten en aanpassen, zodat zakelijke functionaliteit gewaarborgd blijft. Ondertussen kan de gebruiker het toestel probleemloos en vooral veilig privé gebruiken.

 

Win-winsituatie

Toestellen op maat en voor privégebruik kunnen aanbieden, terwijl je wel de controle houdt over de dataveiligheid. Dat klinkt ideaal, toch? Device-as-a-Service in combinatie met MDM maakt het eenvoudiger dan ooit. En daar heeft iedereen baat bij; organisaties versterken de productiviteit en het werkplezier, en collega’s werken makkelijker én met het perfecte toestel voor zowel zakelijk als privégebruik. Tel uit je winst.

 

Ook profiteren van deze voordelen?

Wil jij ook kunnen profiteren van de voordelen die DaaS en MDM je organisatie en collega’s bieden? Onze specialisten maken het graag voor je mogelijk. Zo leggen we het fundament voor een wendbaardere en toekomstgerichte dienstverlening waarmee je het verschil blijft maken. Neem hier contact op.