Zo helpt Guide-IT je cyberdreigingen te lijf te gaan

criminelen aan het werk

Doordat we op steeds meer verschillende plekken werken en cybercriminelen steeds slimmer te werk gaan, is je cybersecurity op orde houden geen sinecure. Hoe laat jij je collega’s overal veilig werken, zonder dat je daar veel tijd aan kwijt bent? Ontdek hoe wij je die zorg uit handen nemen.

De grootse syberdreigingen anno 2022

Er gaat geen dag voorbij of nieuwssites koppen over datalekken, hackpogingen en andere cybercriminaliteit. Zaken waar je zakelijk liever zo ver mogelijk van wegblijft. Eerder kon je hier lezen welke vijf de grootste cyberdreigingen zijn voor jouw bedrijf. In dit artikel lees je meer over hoe we bij Guide-IT er alles aan doen om jou hiertegen te beschermen.

Zo helpt Guide-IT je veilig te laten werken

Hoe zorgen we er bij Guide-IT voor dat jouw bedrijf weerbaar is tegen alle cyberdreigingen?

Onder andere met de volgende diensten:

  • 24×7-monitoring van je netwerk

Zelf alle dreigingen op je radar houden is een haast onmogelijke klus. Daarom doen wij dat voor je. Op afstand monitoren we dag en nacht je bedrijfsnetwerk op verdachte activiteiten. Zolang wij ons focussen op jouw IT-security, kun jij je focussen op jouw bedrijf.

  • Actie ondernemen wanneer nodig

Monitoren is één. Handelen is twee. Doordat we je netwerk voortdurend scannen, hebben we verdachte activiteiten op je netwerk snel op de radar. Denk aan malware en hackpogingen. Ze worden meteen opgemerkt en aan je gemeld. En als er direct actie nodig is – zoals het doorvoeren van een update –, dan doen we dat.

  • Extra veilig internet

De meeste cyberdreigingen komen via het internet je bedrijf binnen. Dan is het wel zo fijn als die verbinding zelf veilig is. Met extra veilig internet is je bedrijf beschermd tegen malware, ransomware en virussen. Extra veilig internet is standaard wanneer je internet van KPN EEN MKB kiest bij Guide-IT.

  • Beheer van je zakelijke modellen

Wanneer er een zakelijke laptop wordt verloren of gestolen, dan wil je niet dat de zakelijke data erop in verkeerde handen valt. Op afstand voorzie je al deze apparaten van de laatste securityupdates. En bij verlies of diefstal kun je de toegang tot deze apparaten blokkeren of – indien nodig – de bestanden erop wissen.

  • Veilige cloudopslag

Of het nu gaat om de e-mailserver van je bedrijf, om je gedeelde cloudopslag of zelfs je volledige werkplek in de cloud; je kunt ervan uitgaan dat deze data onder de strengste veiligheidsnormen staat opgeslagen bij onze partners, zoals KPN en Microsoft. 

  • Back-up diensten

We proberen in eerste instantie te voorkomen dat je het nodig hebt, maar áls het nodig is, ben je blij dat je het hebt: een back-up. Slimme oplossingen zorgen dat je bijna geen tijd kwijt bent aan het back-uppen. En wil je een back-up terugzetten, dan is dat zo gebeurd.

Meer weten?

Neem hier contact op voor advies op maat. De experts van Guide-IT adviseren je graag over welke security oplossingen het meeste impact hebben op jouw IT-beveiliging. In elk geval is jouw IT-beveiliging onze focus, zodat jij je kunt focussen op jouw core business. Je profiteert van de zekerheid van professionele security, zonder dat je daar zelf veel tijd of moeite aan kwijt bent.